Am terminat!

 
Coada pentru club

          Astăzi am terminat şi cu ultimul examen din anul II, examenul de practică. Acum câteva zile am terminat şi cu vara şi cu vacanţa mea în străinătăţuri, revenind la vechiul stil de viaţă. Acasă, familie, multă linişte, claxoane, moşi cu ochii buclucaţi după o pereche de pantoloni scurţi şi picioare fără ştrampi, BMW-uri la mâna a 17a, limba romană şi oraşul meu neschimbat, lucruri pe care speram să nu le mai întâlnesc după zilele petrecute în afară. Ce bine era! Nu tu “Uite-o şi p-asta”, nu tu” Tragi a iarnă cu cizmele astea (ele fiind de primăvară), nu tu claxoane după fuste scurte, nu tu priviri indiscrete, nu tu lătrături, mârâituri, nu tu priviri încruntate şi pline de invidie…din punctul ăsta de vedere chiar e mai bine în alte ţări. Pe de altă parte, chiar că nicăieri nu e mai bine ca acasă!

      Acum că am învăţat să mă descurc prin aeroporturi(îmi era grozav de teamă înainte), abia aştept să plec în următoare călătorie, să mă întorc din ea, să plec în următoarea şi tot aşa. Abia aştept să mă “ridic” şi să pot fi şi eu piatra de temelie a cuiva.

         Vacanţa asta a fost extremistă în sensul că locurile în care am fost ori erau mult prea plictisitoare pentru nivelul meu de activism, ori foarte antrenante, exact aşa cum mă aşteptam. Poate că asta a ţinut şi de noutatea locurilor în care am fost şi de activitatea pe care a trebuit s-o întreprind. Exemplificând, tabăra din Moeciu a fost apă de ploaie pe lângă multitudinea de tabere la care am participat, pe când minivacanţa în străinătate a fost superbă! Prima mea vacanţă adevărată după foarte, foarte mulţi ani. Vacanţa în care nu a trebuit să scriu proiecte, să îmi ţin ochii deschişi cu ajutorul scobitorilor, să suport ifose. A fost vacanţa în care am fost relaxată, calmă, neprietenoasă, în care am vizitat şi în care nu am zis că nu are rost să întru în vreun magazin scump.
        L-am vizitat pe Shakespeare, i-am întâlnit fantoma, am mâncat chinezării, pizza la ofertă, am gătit, am făcut zeci de poze într-un cimitir, am vizitat British museum, Big Benul, podul care se îndoaie, dinozauri şi girafe, elefanţi şi mamuţi, l-am văzut pe Batman şi am stat la coadă în club. Mă obişnuisem acolo, deja mă puteam descurca singură prin oraş. Cine ştie, poate….

Fantoma lui Shakespeare

Cimitirul sin Stratford
Big Ben


Vacanta voastra cum a fost?


P.S. Mulţumesc sponsorilor!  

One thought on “Am terminat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu