Ma simt excelent si nu stiu de la ce. Am revenit la normal, dupa doua saptamani frumoase, cu si mai multe lipsuri, dar si adaosuri gen sesiune, insa tot bine ma simt. Nici macar cel care reuseste sa strice ziua unei persoane in 2 minute nu a putut sa ma duca intr-o stare nasoala.
Zilele astea am vizitat capitala Italiei, am mancat kile intregi de clementine si portocale, am baut ceai si vin la greu, am vazut cum sta treaba cu romanii din Roma: ‘ Hai fa(scobindu-se in nas intre timp) ca vin controlorii!’, dar si romani draguti, Coloseumul e preferatul meu, am facut poze, am surprins momente ciudate, am facut sport mergand pe jos si urcand scari( de aia aratau asa bine romanii:P), am reinceput sa beau cola, in ciuda lucrurilor rele care se spun despre aceasta bautura si am reintalnit niste prieteni vechi de care imi era extrem de dor.

Asa cum spuneam si mai sus, a inceput sesiunea. Pentru unul din examene trebuie sa-l studiez pe Pinocchio pe-ndelete, cu toate pataniile si intruchiparea umana a numeroaselor personaje, asa ca am inceput prin a reciti povestea. E fascinanta acum. Poate si inainte era, nu-mi mai amintesc, dar intr-adevar e educativa si foarte actuala. Papusica e uimitoare prin rapiditatea cu care se razgandeste. E mai sucit ca mine, insa il voi lasa pe el sa fie cel mai bun la asta. In paralel invat la psihologia persoanelor cu dizabilitati si citesc Zaharia Stancu cand sunt acasa, iar cand trebuie sa astept pe undeva scot repede din geanta ‘Varsta inocentei’. Daca tot am participat la lectii de istorie in ultimele doua saptamani, zic sa continui sa cunosc si sa invat lucruri noi.

Mai sunt 2 luni si vin acasa. Pe de o parte, sunt nerabdatoare. Sunt atatia oameni pe care abia astept sa ii vad. Dar stiu ca o sa-mi lipseasca prietenii de aici, marea, si tot ce inseamna Bari. Pe de alta parte, am auzit ca acasa nu e chiar atat de bine pe cat ar trebui, in strainatate sunt mai multe sanse de bunastare, am termeni de comparatie. Acum cel putin un an, spuneam ca nu vreau deloc sa plec din Romania, ca exista un job si pentru mine, ca lucrurile se vor remedia si ca totul va fi excelent. Ei bine, acum eu sunt cea care ii incurajeaza pe altii sa invete o limba straina, sa se gandeasca sa plece sau sa experimenteze bursa in strainatate, ajuta mult la multe.

Va doresc succes in sesiune si in tot ceea ce faceti.

P.S. ”Happiness is not something ready made. It comes from your own actions. ” Dalai Lama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu