Adevaratele paste Carbonara

In restaurantele romanesti, dupa ce iti vine comanda de ‘paste carbonara’ primesti o portie cu un sos de smantana si ceva sunca presata, daca imi aduc bine aminte. Oricum, total diferit de reteta traditionala. Prima data cand mi-a gatit italianca aceasta reteta, am intrebat-o daca e sigura ca se numesc asa, pentru ca in Romania nici nu am simtit si nici nu am vazut macar urma de ou.
Asadar, reteta traditionala e urmatoarea: in timp ce puneti pastele la fiert( dupa ce fierbe apa, cu putina sare), taiati marunt o ceputa si o puneti intr-o tigaie cu putin ulei pentru a se cali. Taiati marunt/fasii sunca presata, bacon, mortadella sau ce altceva vrei voi si puneti peste ceapa. Intr-o farfurie adanca spargeti doua-trei oua, depinde cate paste faceti- de obicei, ei mananca 3/4 paste si restul celelalte ingrediente- cu putina sare, putin patrunjel si putin piper.
Strecurati pastele si le puneti in acelasi vas in care le-ati fiert, adaugati ouale batute si amestecati pana se fac ca o parpara, iar apoi puneti ceapa cu carnea. Si asta e tot. Va spun, e delicios. Timp de preparare 20 minute. Va doresc pofta buna.

P.S. Oops, Cata, nu trebuia sa citesti:P

Comentez asa:

4 Comment

  1. Anonymous says: Reply

    suna bine. te astept sa le prepari tu

  2. Roxana says: Reply

    Daca ai lasa macar un nume.. mai negociam, dar asa?

  3. Anonymous says: Reply

    te aşteptăm acasă să ne găteşti adevăratele paste carbonara 🙂 Eszter

  4. Roxana says: Reply

    Cu mare drag, iubita mea:*

Leave a Reply