Teorie vs Practica

Batalie infinita, castigurile sunt impartite, in functie de caz.
‘Bolile sufletului’, asa cum le defineste Jung, ma pasionau si inainte, cand nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa le numesc asa, insa acum am aprofundat informatiile despre acestea si, in spectrul meu mintal si sufletesc se produc anumite procese, pe care le-as putea numi ‘complexe’.
La un moment dat era un exemplu care suna in felul urmator: O pacienta de-a lui, schizofrenica fiind, auzea voci din tot corpul, deci si din stanga si din dreapta, si din centru, si din cap, etc. Dupa terapia cu el, a reusit sa scape de toate vocile, mai putin de una, centrata in jurul inimii, vocea lui Dumnezeu, dupa cum sustinea aceasta. Din pacate, femeia respectiva nu a mai apucat sa se vindece si de ultima voce.
Asta e teoria.
Intr-o zi, ma intorceam cu busul, si am observat o doamna ca facea niste semne de tipul ‘ti-e foame, mancam ceva’ cuiva din spatele meu. Stiind ca in spate stau mereu suspiciosii si dubiosii, il ultimul timp am evitata sa urc acolo, insa de data aceea nu stiu ce m-a impins sa fac asta. Nici nu am bagat in seama persoanele din spatele meu, sa nu-mi creez imagini ce ar fi putut fi eronate. La un moment dat, cei din spatele meu coborasera, si am zis no, poate totusi a mai ramas cineva si n-am contabilizat bine in secunda cand mi-am aruncat totusi privirea la urcare. Ma intorc discret, raman surprinsa sa vad ca nu mai era nimeni in spatele meu!!
Prima chestie care imi vine in minte e exemplul acela si teoria lui Jung. Mi s-a parut minunat ca am avut ocazia sa observ un proces citit intr-o carte.
Astazi am revazut-o pe doamna, si am studiat-o din alte puncte de vedere. Daca nu esti atent, chiar crezi ca vorbeste cu un om, in niciun caz cu o voce interioara. In ceea ce priveste vestimentatia, machiajul, arata excelent…Faptul ca stie ce bus sa ia, sigur are un job pentru ca era aceeasi ora ca data trecuta, ca merge normal, nu topaie sau se leagana…singura chestie este ca gesticuleaza- doar cu mana dreapta. Sincer, pare ok, din perspectiva unui nespecialist…iar eu vad toata ‘conversatia’ ca un fel de tic, unul mai grav.

P.S. Aceasta este al 100-lea post! 😀

3 thoughts on “Teorie vs Practica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu