Citatul zilei

Citisem la un moment dat ca faptele bune realizate de oameni sunt in proportie mult mai mare decat crimele, violurile si rautatile prezentate in mass media, dar nu se difuzeaza atat de des, de aici impresia ca lumea e rea. In filmul The Great Dictator, Charlie Chaplin a spus ceva foarte frumos, postez in engleza si o sa incerc sa fac o traducere acceptabila.

We think too much and feel too little. More than machinery we need humanity. More than cleverness we need kindness and gentleness. Without these qualities, life will be violent and all will be lost.

In romana, suna cam asa: Gandim prea mult si simtim prea putin. Mai mult decat tehnologie, avem nevoie de umanitate. Mai mult decat inteligenta, avem nevoie de bunatate si blandete. Fara aceste calitati, viata va fi violenta si totul va fi pierdut.

P.S. Citatul intra in categoria “de permanenta actualitate”.

3 thoughts on “Citatul zilei

  1. Tu Roxy, chiar alaltaieri m-am uitat la film! Sa-mi fie rusine, de mult vroiam sa il vad… discursul lui insa il ascultasem mai demult pe youtube… oricum tot filmul merita vazut cu cireasa de pe tort-discursul in care e cuprins si citatul tau- cu tot! Te pup:*
    PS: Te sun maine, poate iesim undeva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu