Strategie de marketing la piață

Mă dusei azi la piață, ca tot omul de rând. ”Vreau și eu niște spanac, legăturile astea de pătrunjel, câteva mere și îmi aleg și câțiva morcovi, vă rog”, zic. ”Sunteți vegană?”, mă-ntrebă el.

Mă uit super surprinsă, că e o chestiune relativ nouă și uneori subestimăm oamenii din jurul nostru. Zic ”nu, mănânc și crud, dar nu am eliminat din alimentație ouăle, laptele… doar carnea…mănânc rar, ca să mai iau și eu o proteină”. Zice ”eu cred că cei care mănâncă doar sucuri d-astea și legume crude , cam exagerează (știa de la cineva care mereu cumpără de la el, cineva full vegan). Dacă nu vrei să te îmbolnavești de la chimicale, te duci la o fermă și îți iei de acolo o găină. Noi creștem și porci, și găini…uitați, dacă vreți pătrunjel proaspăt, ieri l-am scos din pământ.”

Așa ceva… să ai o discuție ”vegană” la piață nu mă așteptam. Încă puțin și făceam schimb de rețete. Domnul vânzător încuraja consumul de fructe și legume, dar nu așa, toată ziua, ca alții. Oare făcea asta pentru vânzare sau chiar credea ce spunea? Asta da strategie…să cunoști ultimele tendințe culinare și să-ți atragi clienții cu o simplă conversație. Data viitoare vor veni să te întrebe ce mai consumă alți vegani.

P.S. Să vă arat cel mai verde suc de-al meu de până acum. Aproape de culoarea bradului. Am pus spanac și frunze de ridichii, n-a fost așa rău precum mi-am închipuit. Data viitoare pun mai multe.

2013-03-25 15.17.30

One thought on “Strategie de marketing la piață

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu