Impresionant în Napoli

Acum o luna cumpărasem un voucher pentru un muzeu din ciclul “muzee subterane” (azi am văzut museo del sottosuolo), pe care îl recomand cu entuziasm. Prezentarea ghidului a fost practic un joc de rol și anume “munaciell”, un personaj care te ajuta sau nu, depinde de situație.
Odată terminată vizita, întorcându-ma spre casa, din mașina blocată într-o mică intersecție văd spectacolul acesta :

image

Din mijlocul străzii sar artificii!
Cu ce ocazie?
Nu era nuntă ori botez. Chiar acum joacă Napoli! Au dat artificii anticipat pentru… Încurajare. Iar noi am stat asa cu motorul oprit să le admirăm. De parcă n-am vedea asta zilnic.
Avansând în trafic, vă las să ghiciți ce era în jurul cutiei de artificii amplasată strategic fix în mijlocul străzii printre mașini.
Bravo, ați ghicit.
O benzinărie.
Vedeți ce înseamnă să ai noroc?
P. S. A fost munaciell cel care a vrut sa ne salveze ?

2 thoughts on “Impresionant în Napoli

    1. Exact! El este! Ne spunea ghidul ca dacă ieși în piață (muzeul este la 21m sub aceasta piata) și întrebi o napoletana bătrână dacă știe de munaciell va spune “sigur ca îl știu, când ne-am mutat s-a ascuns în pian, seara îl auzeam cum canta. A fost el cel care mi-a omorât soțul”. Acest munaciell are atât culpa, cat și toată recunoștința. De ex. Este vina lui ca a murit soțul doamnei și datorita lui noi n am explodat uitându-ne la artificii. Capisci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu