Cum se gătesc corect pastele? 

Am observat de multe ori în ultimul timp că pastele tind să fie “maltratate” de către cei care susțin că le iubesc, așa că m-am hotărât să scriu acest mic ghid, sub atenta supraveghere a italianului casei.

Uitați tot ceea ce credeați că știți despre gătirea pastelor, ștergeți toate informațiile cu buretele. Înainte de a începe, vă recomand să cumpărați paste italienești, se găsesc destul de ușor. Pastele românești sunt bune doar în ciorbă.

Puneți la fiert o oală încăpătoare cu apă (1,5-2 L) și aduceți-o la punctul de fierbere, dacă va grăbiți puneți un capac. Focul să fie mediu spre mare.

Când apa fierbe, puneți un căuș de sare grunjoasă. Nu vă faceți griji, nu este multă: pastele nu absorb toată sarea, doar o mică parte. Apoi, cântăriți (până vă obișnuiți cu cantitățile, dacă le faceți des) câte 100g de paste pentru fiecare persoană care se așează la masă sau 80g dacă sunteți la dietă sau mâncați puțin. Aruncați-le în oală și respectați timpul înscris pe ambalaj, care variază intre 5-11 minute. Dacă le doriți al dente, așa cum ar trebui să se mănânce de fapt, lăsați cu un minut mai puțin. Oricum gustați pentru a vedea dacă sunt coapte.

Scurgeți apa și amestecați pastele gătite așa cum trebuie cu condimentul pregătit în prealabil.

Paste cu vongole

Gustul pastelor depinde foarte mult și de calitatea apei folosite la fierbere, de calitatea pastelor, de temperatura la care au stat până să ajungă la noi, etcetera, dar sigur sunt mult mai bune decât pastele clătite cu apă după ce au fiert 20 minute.

Vă las și un mic tutorial realizat de Casa Surace, despre cum să aruncați/mâncați pastele

Să aveți poftă! Voi reveni cu rețete de condimente ușor și rapid de pregătit.

P. S. Buon appetito, ragazzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu