Paste cu vinete- rețetă simplă

Mie îmi plac rețetele onepot, toate ingredientele într-o singură oală. În rețeta asta trebuie două, căci pastele se fierb separat. Ar putea fi fierte și în sos cu apă fiartă adaugată, dar nu știu cantitățile precise că nu am încercat încă.

Pentru două persoane ne trebuie:

-160-250 grame de paste scurte, în funcție de foame

-3-4 linguri ulei

-o vânătă micuță sau jumătate din una mare tăiată cubulețe egale

-o jumătate conservă roșii sau 80-100 grame roșii proaspete

-un cățel de usturoi

-ierburi aromatice și condimente (2 prafuri de sare, piper, pastă de ardei iute, pătrunjel pentru final pentru cine vrea)

Puneți apa la fiert pentru paste. Am scris aici cum se fierb corect pastele.

Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul, cățelul de usturoi, ierburile aromatice și condimentele la foc mic pentru cateva minute. Adăugați vinetele tăiate cubulețe și căliți-le pentru 10 minute la foc mediu sau până când se rumenesc frumos.

Adăugați roșiile peste vinete, apoi aruncați pastele la fiert în oala cu apă.

Mai fierbeți sosul pentru încă 10 minute. Cu o cană luați apă de la pastele care fierb (spre sfărșitul timpului de coacere al acestora). Scurgeți pastele fără să le clătiți, cu 1 minut înainte de timpul scris pe ambalaj. Puneți-le peste sosul de roșii și vinete și adăugați apa de la pastele fierte.

Dacă sosul este mai sec, adăugați cam un polonic de apă, dacă sosul este mai lichid, adăugați mai putină apă. Amestecați și mai lăsați pentru 1 minut pastele în sos, la foc mediu spre mare, amestecând. Stingeți focul și serviți.

Poftă bună!

Poftă bună!

P.S. În sfârșit, vinetele nu mai sunt doar zacuscă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu