Să ne tăvălim puțin

 De placerea…încercand o prăjitură nouă .

 Ne trebuie puțină îndemânare, 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 de făină, un praf de copt, un vârf de cuțit de sare, două pliculețe de zahăr vaninilat- toate pentru aluat.

 La sirop  ne trebuie…veti vedea când ajungem acolo. Și multă nucă de cocos.

 Sper că știți să separați un gălbenuș de albuș, fiindcă începem cu asta, cu toate cele 6 ouă. Gălbenușurile într-un vas( de plastic de preferat) și albușurile în altul. Gălbenușurile se zdrobesc, adăugându-se toată cantitatea de zahăr, se amestecă, după care se adaugă făina, praful de copt și zahărul vaninilat. Până nu se topește zahărul, nu vă opriți din amestecat și atenție la numărul de încercați “să văd dacă s-a topit zahărul”, rămâneți fără a mai tăvăli ceva la final.

 Începem să batem albușurile- adăugând vârful de sare, pentru a nu se lăsa- până când întoarceți castronul și nu se varsă. Cu o lingură punem puțin câte puțin din albușul spumă peste compoziția din gălbenușuri, amestecând încet, tot pentru a nu se lăsa.

 Aprindem cuptorul și până se încinge pregătim tava în care punem aluatul de tăvălită, ungând-o cu puțin ulei și întinzând o folie de aluminiu. Uniformizăm aluatul în tavă, după care dăm la cuptor până ni se pare că s-a făcut. Dacă nu sunteți siguri, puteți încerca cu o scobitoare. Dacă e într-adevăr făcut, nu va rămâne aluat pe ea.

Pentru sirop ne trebuie așa:

 Le punem la fiert până dau în clocot și ne apucăm de tăvăleală.

 Tăiem aluatul pătrățele și pregătim două farfurii: una cu nucă de cocos și una goală.

 Înmuiem pătrățelele în cratița cu sos, ajutându-ne de o furculița, după care le tăvălim bine prin nucă de cocos.
 Repetăm figura până se termină ori pătrățelele ori sosul.

 

 P.S. Poftă bună și spor la tăvălit! 

Comentez asa:

Leave a Reply