Pregătire pentru operația de varice

O problemă care vine de la circulația neadecvată sângelui și pe care, din păcate, a trebuit să o înfrunt și eu. Scriu acest articol la fel cum mi-ar fi plăcut să îl găsesc atunci când am încercat să mă pregătesc singură pentru această mică, dar apăsătoare, operație.

Eu am fost la o policlinică din Italia, deci a trebuit să mă sune când mi-a venit rândul, după un an și jumătate. Se fac o serie de analize de sânge, radiografie toracică, un interviu cu anestezistul după care te programează pentru operația propriu zisă. Probabil nu este la fel la toate spitalele, insă vă expun experiența mea.

Seara și dimineața nu se bea, nu se mănâncă, pentru că până în ziua operației nu știu ce fel de anestezie ți se face. Eu am aflat în ziua operației că aș fi avut parte de anestezie locală, iar asta m-a bucurat, căci cea spinală mă speria, fiind prima intervenție pe corpul meu.

Te internează după o serie de formulare de completat, eu am făcut în plus testul COVID ca na, s-a nimerit imediat după pandemie să îmi vină rândul. După care vine medicul să te examineze și să te tatueze pe varice. Te duci pe picioarele tale in sala de operație, îmbracat în halat de hârtie, deci luați-vă HALAT normal de bumbac la voi, nu ca mine, neștiutoare!

Vă urcați pe masă, vă pune branulă, va dezinfecteaza, face injecții locale, în cazul meu, în picior, după care pun un paravan dacă o iei razna, trage de venele tale vreo 20 min, timp în care nu simți durere. Te urci pe pat mobil singur, imediat după operație, ești dus în salon, mai stai vreo oră, vine doctul să te vadă și în funcție de cum te prezinți îți dă drumul.

Orientativ, eu m-am internat pe la ora 9 și 30 minute și la ora 13 30 ieșeam din spital pe picioarele mele, cu fașa de rigoare ce trebuie purtată o săptămână.

Vei fi chemat la control pentru a tăia firele, vei avea multe vânătăi urâte, dar poți merge, chiar trebuie să mergi mult și va trebui să porți colanți speciali cam toată viața. Bine că iubesc rochițele!

Cam atât, în rest sănătate tuturor!

P.S. Fie vânt, fie soare, eu tot ies la plimbare! Sper că am fost de ajutor cui trebuie!

P.P.S. Mulțumesc domnului doctor Karim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu