Un desert simplu precum panna cotta este iubit de toată lumea, fiind un preparat foarte ușor de asoratat oricărui gust.
Pentru două porții de panna cotta avem nevoie de:
500 ml (sau 2 cutii, depinde de gramaj) de smântână pentru frișcă
80 g zahăr
8 g de foi de gelatină
arome: coajă de lămâie, vanilie, scorțișoară, etc
În cazul în care folosiți arome, vă recomand să lăsați la foc mic smântâna cu aromele, pentru a se infuza mai bine, adăugând și zahărul.
Într-un castron cu apă rece se înmoaie foile de gelatină pentru 15 minute.
Între timp, smântâna va ajunge temperatura de 80 de grade sau la primul clocot se stinge focul și se adaugă gelatina stoarsă bine de apă.
Se amestecă preț de câteva minute, cât să se topească gelatina și se toarnă în forme.
Se lasă la răcit câteva ore și se servește cu dulceată, ciocolată, crema preferată sau miere, alune, etc.