Există noroc?

 Cum se face distincţia dintre cei care vor duce o viaţă bună şi cei care vor fi sortiţi să stea până la 24 ani şi mai bine într-un centru de plasament, dorindu-şi să ajungă acasă, unde n-au fost niciodată, aşteptând ca cineva să îi integreze în familia lui?

 E excelent  faptul că cei avuţi se gândesc să ajute din puţinul lor( oricât ai avea, tot nu îţi ajunge. Tinzi spre o viaţă mai bună, desigur) pe cei sărmani.

 E trist faptul că ajungi să faci actul caritabil după un eveniment tragic care te-a marcat şi te-a împins să îţi pui nişte întrebări legate de cum ai ajuns în situaţia respectivă.

 Câţi dintre noi se gândesc înainte de a adormi că pe lumea asta, în ţara asta, în oraşul ăsta, există oameni care toată ziua nu au avut o bucată de pâine cu care să îşi potolească puţin din foame? Foarte puţini, preferam să spunem că asta e soarta şi să dormim liniştiţi, fără grija celorlalţi.

 Câţi dintre noi se opresc pentru a sta de vorba cu un sărman care poate are nevoie mai mult de puţină compasiune decât de 50 bani?

 Oare cine ar renunţa la o ciocolată pentru o cauză nobilă? Cine mai oferă din timpul lui şi celui care are nevoie de 5 minute de dedicaţie?

 P.S. Fii mai bun. În primul rând cu tine însuţi.

3 thoughts on “

  1. Bravo Roxi, iar m-ai surprins placut cu acest articol. De cele mai multe ori cand vedem un cersetor ne vine in gand ca este angajatul cuiva, si ca produce pentru cineva acei bani, el neprimind mare lucru in schimb.
    Cateodata e de preferat sa primeasca direct mancare si nu bani…. parerea mea…

  2. super, sincer am ramas fara cuvinte…cata dreptate exista in aceste randuri…ce eram eu un pic sentimentala si sensibila datorita faptului ca nu sunt acasa dar acum sunt si mai rau….super
    Aura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu