O zi din viaţa mea, peste 10 ani


Am o temă pentru o cercetare pe care vom aplica nişte instrumente, date… de-ale noastre, de-ale sociologilor. Am zis să fac şi eu, peste 10 ani o să găsesc foaia asta şi să vedem dacă într-adevăr am calităţi de prezicător. Profa a găsit-o dupa10 ani şi în mare parte, aşa a fost, cum şi-a imaginat.

Peste 10 ani, pe vremea aceasta, mă văd adormind cu zâmbetul pe buze după o zi minunată, perfectă în care am făcut ceea ce face un om normal, de succes.

M-am trezit, alături de soţul meu, care încă doarme, pentru încă 15 minute, timp în care eu pregătesc micul dejun pentru el şi cei 2 copii. Stăm la masă împreună, ne mai vedem abia seara. Fiecare merge ori la servici ori la şcoală sau grădiniţă. Mă duc să mă îmbrac. O ţinută office constând în fustă midi, neagră cămaşa albă chic cu un cardigan şi, bineînţeles, pantofi cu toc şi talpă roşie- jobul o cere. Lucrez într-o companie cu renume, sunt consilier. Lucrez cu oamenii şi îmi place.

După program, merg să iau copiii de la bunicii lor. Ajungem acasă, povestim fiecare cum ne-a fost ziua sau ce am învăţat nou. Îl aşteptăm pe tati, după care mergem la plimbare în aer liber. Facem cumpărături pentru o prăjitură sau o salată de fructe şi ne îndreptăm spre casă. Rog soţul să mă ajute la prepararea cinei, timp în care cei mici se joacă sau exersează la pian, iar noi povestim ce lucruri interesante ni s-au întâmplat la locul de muncă şi râdem copios de cazurile amuzante ivite zi de zi. Cina a ieşit extrem de gustoasă, pregătită în doi iese şi mai bună. Chemăm copiii, ne punem în farfurie fiecare ce vrea şi cât vrea, după care dăm drumu la un film animat. Celor mici le plac. Acum că s-a terminat, toţi trebuie să mergem la somn. Mâine avem multe lucruri de rezolvat. Cazuri noi, ore de dans şi cursuri de muzică.

Am visat cu ochii deschişi aici, am mai multe variante pentru peste 10 ani. Aceasta e cea mai frumoasă, mai amplă şi cea pentru care mă pregătesc. Imaginea este mult mai detaliată în mintea mea, dar mi-am propus să nu vă plictisesc. Mulţumesc.

P.S. Tu cum te vezi peste 10 ani?

9 thoughts on “O zi din viaţa mea, peste 10 ani

 1. 🙂 E foarte fain! Era tare daca iti si imaginai cum o sa fie cu copii adolescenti. Acolo zilele poate nu mai sunt asa de line. hahaha. Serios acum, e fain sa vrei o viata fericita. E super fain ca o vezi, o doresti si investesti in pregatire pt asta. Dar sa nu fi nefericita daca nu va fi chiar asa. Cauta fericirea in lucrurile de azi, chiar si peste 10 ani. 🙂 Fericirea nu e numai (de) pe pamant…

  Paula

 2. peste 10 ani? undeva intr-o tara subdezvoltata sau in curs de dezvoltare, lucrand in conditii grele sau aproape normale, facand chestii anormale.. neobisnuite, chiar nebunesti dupa mintea unora… oare mai gasesc vreun nebun ca mine?

  P.S: In cel mai rau caz, ma vad “asezat la casa mea” cum te vezi tu 😛

 3. Atat? Atat de simplu, banal, comun si patetic?
  Atat iti doresti tu de la viata? sa fi ca celelalte 6 miliarde de oameni de pe pamantul asta?
  invata sa visezi “BIG” invata sa crezi ca visurile se pot indeplini. mai ai un an de “invatat”, un an jumate – 3 semestre
  nu te multumi cu putin, in ceea ce priveste viata trebuie sa fi cat mai lacoma! numai bine!
  referitor la cum ma vat peste 10 ani…ma vad in alta tara, nu stiu care, facand cu totul altceva decat lucrul la care ma pricep. avand in jur oameni pe care-i cunosc de mai putin de un an, imprejurarile geografice vor fi foarte frumoase.
  si ce e cel mai important, m-am schimbat atat de mult in ultimii 2-3 ani incat nu ma vad peste 10, ceea ce e perfect. Traieste clipa, asta inseamna sa traiesti!

 4. Cez, am urmarit niste obiective ale temei:P nici nu stii ce efort am depus sa ma vad macar putin peste 10 ani. nu ma vad nici peste o saptamana. oricum, o familie sigur imi doresc:D

 5. eu ma pot vedea dormind inca 15 minute, seara la masaj si eu intretinere musculara (trebuie sa arat bine pentru ca tu vei arata extraordinar), apoi cina impreuna, copiii dorm la bunici diseara 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu