Idee cu paine veche

Vorbesc despre cea tinuta cateva zile, nu o eternitate, in sertarul din bucatarie. Reteta o stiu de la bunica, o facea pentru masa de dupa somnul de frumusete, cand ramaneam la ea, dar si pentru a ma suna sa merg in vizita.
Pentru realizarea deliciului, ne trebuie: felii de paine invechita, lapte, oua fierte moi (in functie de cate felii de paine avem si de cat de mari sunt acestea), branza sau cascaval si putin unt sau ulei, pentru uns.
Fierbem ouale, stiti voi cum. Cand sunt gata, le punem sub apa rece pentru a le decoji mai usor. Intre timp, ungem un vas de iena cu unt sau ulei, punem lapte intr-o farfurie adanca (depinde de cate portii faceti, de feliile de paine). Pentru inceput, puneti putin lapte, si daca mai este nevoie mai adaugati pe parcurs. Scufundati rapid feliile de paine in acesta, dupa care aranjati-le in vas/tava. Puteti pune piper peste ele. Taiati ouale in doua si adaugati-le cu galbenusul in sus, pe fiecare felie de paine. Deasupra adaugati branza/cascaval ras sau taiat cubulete, daca sunteti mai comozi. Dati la cuptorul preincins, circa 20 minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste oul. Pofta buna!

P.S. Fara poze, de data aceasta am uitat de untul intins pe tava. Oops…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu