Cum cresti un copil

Fiecare isi creste propriul copil (vorbim aici despre cei doriti, nu aparuti din intamplare), asa cum stie mai bine, asigurandu-i tot confortul material si spiritual. Am o teorie, nu stiu daca e cineva care a scris-o pe undeva, nu cred ca am citit-o, cred ca am debitat-o, cum ca al nostru comportament este o suma a celor din jur, predominant cel al apropiatilor: mama, tata, frati mai mari, bunici, etc (e teorie generala, nu doar pentru cum ne crestem copilul).
Eu cred ca am primit si…mai primesc, inca, o educatie exceptionala de la parintii mei. Si am multe dovezi ca asa e, insa nu asta voiam sa spun, ci ca am dat mai departe si puiului de om urs. Asa fac si parintii lui, la fel si Lia. Mi-ar placea sa vad un om minunat, peste cativa ani…si voi vedea, sunt sigura. Inca de pe acum e un copil-model.
Discutia a pornit de la un taximetrist, care mi-a spus de zeci de ori, desi eu nu ii prea acordam atentie (acum va intrebati unde e educatia aia excepetionala de care vorbesc mai sus, dar nenea era iritant), ca nu e bine sa ii dau copilului de mancare asa, pe strada, in autobuz, undeva unde nu e acasa, ca trebuie sa rabde. I-am spus, in cele din urma ( se pare ca nu sunt chiar atat de needucata), ca are 2 ani jumate si ca venim de la spectacol (de opera, Frumoasa din padure adormita) si ca n-a mai mancat de dimineata, sarise peste o masa si cerea ceva de mancare (ceea ce se intampla extrem de rar). Asa ca il hraneam cu bucatele de fructe. Vazand ca am dreptate zice: “Da, dar igiena unde e”. Zic, m-am spalat pe maini inainte. “Da, dar praful?”…Suntem in masina!!!! In fine, dupa am devenit “needucata” de-a dreptul si nu l-am mai bagat in seama.
La fel si o “doamna” taximetrist…dadea lectii de gramatica unui prichindel cu 50 cuvinte in vocabular.
Ideea e, poate intr-adevar am gresit, dar nu-mi baga pe gat conceptiile tale invechite. Lasa-ma sa decid singura daca le iau in considerare sau nu.

Micutul nostru pinguin

P.S. Multumesc pentru intelegere!

5 thoughts on “Cum cresti un copil

  1. saluty! fain descris. zile de sfarsit de an cadorisite spiritual indeajuns!:)apropo de ce spuneai odata, am creat sectiunea “About”, unde se poate scrie pentru impresii mai multe.
    toate bune, Ruk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu