Episod de fericire

Stefan Banica va intreaba “Ce e dragostea?”, iar eu va intreb ce e fericirea.
Va dau un exemplu de ieri seara.
Dupa o zi plina, ajung, in sfarsit, la magazin. A trecut o saptamana de cand am frigiderul gol. Pizza e buna aici. In fata vitrinei cu branzeturi, decideam ce sa iau, putin incruntata ca italienii vorbeau in loc sa se ocupe de client. I-am spus ce sa-mi adauge in cosul meu, dupa care, vanzatorul, cu fata lui luminoasa si ochii sclipitori (exact opusul meu la 20:00 seara) mi-a spus ca azi (adica ieri seara) se intoarce sotia lui (“No, toti mergem la seriviciu pana tarziu”).
Evident, n-am ratat ocazia de putina palavrageala si am aflat ca vine din Kenya, unde a fost plecata timp de doua luni (i de parea o perioada infinita; intr-un moment din viata mea asemanator, am asteptat si mai mult, dar nu i-am mai zis, era prea fericit), nevasta se ocupa de persoanele bolnave, fiind infirmiera si e foarte noroasa sa aiba un sot care o iubeste atat de mult, care radiaza de fericire necontenit cand se gandeste la ea si care opreste lumea pe strada sa o informeze ca se intoarce din Africa. Sper ca si sotia stie cu cine “s-a inhaitat”. Colegul vanzatorului glumea ca vine cu Ebola, insa, parere mea e ca vine cu multe de povestit si cu sufletul senin.
Desi s-a prins din prima ca nu sunt italianca, tot mi-a povestit. Cred ca era in stare sa caute pe google translate traduceri daca nu vorbeam engleza sau limba lui, numai sa stiu cat o iubeste si ca se intoarce dintr-o misiune dificila.

P.S. Ieri am cunoscut o eroina!
Ok, poate si un mic erou.

3 thoughts on “Episod de fericire

  1. Este impresionant cum reusesti sa vezi Omul frumos in om. Cum reusesti sa vezi partea buna a lucrurilor tot timpul?

    1. O intrebare dificila… Caut raspuns de 10 minute. Toti avem o parte buna si frumoasa, insa uneori vedem raul prima data, crezand ca oamenii nu au de oferit prea multe. Am sa reflectez asupra intrebarii, e complexa. Iti multumesc!

    2. Oricum,.domnul era foarte fericit… Daca ai sti cum ii sclipeau ochii… Ma mir ca n-a murit de fericire 🙂 ah, ce frumos! Toti meritam o dragoste ca cea pe care o primeste sotia lui 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu