Cum faci cumparaturi

Depinde ce ora e. Daca nu stiati, va pun eu la curent cu programul magazinelor din Italia, sa aveti timp sa va razganditi inainte sa veniti aici sau sa va schimbati stilul de cumparaturi. Nu e ca la noi- ai nevoie de o paine, de o maslina, un bec dai fuga la magazinul de vizavi. Nu. Daca e duminica, daca e seara dupa 9 sau ziua intre 13 si 17, totul e inchis si trebuie, ca altceva nu aveti ce face, sa asteptati pana cand e nevoie. De exemplu acum as manca ceva dulce, imi trebuie niste cartofi gata curatati, niste nutella ca am de gand sa fac clatite diseara, dar trebuie sa astept, pentru ca totul este inchis. In cel mai rau caz, fara rasism, pot gasi un magazin alimentar de negri dar nu au ce-mi trebuie mie.
Jucandu-ne putin cu imaginatia, ce ati face daca duminica( va reamintesc ca toate supermarketurile sunt inchise, fara exceptie) ati vrea sa faceti orez cu lapte. Si nu puteti manca fara scortisoara, la fel ca mine. Aveti orez, lapte, zahar si sare, dar nu aveti scortisoara. Pai e o problema, dar are rezolvare. Intrati frumos in patiserie(aka cofetarie gen) si intrebati daca va poate da niste scortisoara. Daca esti fata si te duci insotita de 2 prietene, sansele  sunt mici sa te refuze. Ei bine, duminica trecuta daduse norocul peste cele 3 printese si au gasit si o taraba cu fructe deschisa. Duminica. Orez cu scortisoara si lamaie. Cum suna asta?
Dar ce ati face daca, seara, dupa un curs greu de italiana, ajungeti  acasa la 9 15 si vreti ceva dulce, iar primul gand e la niste clatite. Dar nu aveti nutella. Totusi incercati la magazine, insa fara succes. Va spun eu: va duceti frumos la o pizzerie si cereti un pic de drojdie sa faceti niste gogosi!

P.S. Buon appetito si atentie la calorii!

2 thoughts on “Cum faci cumparaturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu