Gustul calatoriei

Prima si prima data cand am iesit din tarisoara noastra, era in 2008 si am aterizat in Spania, datorita unui schimb de elevi, in cadrul unui proiect antidrog (unul din avantajele muncii de voluntar). Intr-o saptamana am vizitat trei orase: Madrid- unde am colindat timp de 3 zile principalele muzee, strazi si parcuri-, Alicante si Valencia. Proiectul propriu zis cu activitati, intalniri, schimb de idei, brainstorminguri s-a desfasurat in Alicante. Celelalte doua orase au facut parte dintr-o mini-vacanta, daca tot ne aflam acolo.
De atunci si pana anul acesta nu am mai calatorit in afara tarii, insa in 2010 am fost in aproape toate cele mai importante orase ale Romaniei: Buzau, Iasi, Targu Mures, Piatra Neamt, Oradea, Sibiu, Constanta- unde am trait timp de aproape trei luni-, Hunedoara plus o plimbare scurta in Bacau. Cele mai frumoase amintiri stranse in ‘anul veseliei’ sunt de la Constanta si Piatra Neamt. Pe locul doi se afla restul oraselor.
In 2011, mai exact in luna august, am vizitat o parte din Anglia: Birmingham, orasul lui Shakespear si Londra. Am fost impresionata de fantoma faimosului scriitor, peisajele de country-side, rulourile de paie, limba stalcita si neinteleasa de mine, viata agitata a englezilor si modul de a-si pierde noptile, cimitirul din Stratford-upon-Avon, dar nu in ultimul rand de relaxarea oamenilor si chestiile sociale, ce tin de domeniul meu, cum ar fi: mamele vorbind cu prietenele, complet dezinteresate de copiii care urlau in carucioarele acoperite, de micutii care se speriau cand le zambeam( de obicei primesc inapoi zambetul, insa unii dintre acestia pareau chiar panicati), charity-shopurile( de tipul second hand de la noi, numai ca banii erau donati, dupa cum spune si numele) si cei care isi diminuau din pedepse vanzand ziare.

Cateva luni mai tarziu, in 2012, Roma s-a bucurat de prezenta noastra timp de 4 zile. Am trecut pe la coloana lui Traian, l-am salutat pe Papa, ne-am imaginat luptele din Coloseum chiar din arene, am admirat ruinele de la forumul roman( nu uitati ca ruine sunt si la Targoviste, si statui-dealtfel), am intalnit conationali draguti si am invatat injuraturi noi de la rromani, am ramas socata de cate persoane fara casa pot exista doar in fata unei singure gari din capitala Italiei si ne-am bucurat din plin de vremea frumoasa.

Tot anul trecut am vizitat si orasele Trani, Lecce si Monopoli din regiunea Puglia. Foarte frumoase, insa putina verdeata, dar mare turquise din plin, la pachet cu arhitecturi deosebite.
Pentru urmatoarea luna e programata Padova, Venetia, Milano si Castelleone si sper sa urmeze Germania si Olanda.

Dupa parerea mea, la capitolul peisaje, tot Romania e mai frumoasa, in special partea de centru spre nord.

Jurnalul vostru de calatorie cum se prezinta?

P.S. Buon viaggio, amici!

2 thoughts on “Gustul calatoriei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu