Care-i solutia?

Ce facem atunci cand suntem tratati necorespunzator? Cand nici macar “Buna ziua” nu ni se da de la cineva care ar trebui sa faca asta cu zambetul pe buze?
Tin minte ca in Anglia, un copil era speriat ca i-am zambit. Revenind in Romania, rar intalnesc angajati care sa fie amabili. Unii mai- mai te-ar da afara pe usa doar pentru ca sunt indispusi. Inteleg ca motivatia organizatiei lasa de dorit, insa cu ce au gresit ceilalti din jurul tau, incat sa-i tratezi asa?
Cum ma laudam aici, de azi am inceput sa ma misc, insa ma incomodeaza groaznic faptul ca trebuie sa ma opresc in apropierea locurilor unde imi aduc eu aminte ca sunt caini ( de pe vremea cand aveam catel, trebuia sa evit anumite zone), pentru ca vreau sa elimin posibile conflicte om-caine. De asemenea, sunt satula de comentariile rautacioase si fara rost ale celor care privesc, ca si cum s-ar intampla ceva extraordinar in fata ochilor lor. Ce-i in neregula cu o persoana care alearga? Sunt buni de dat “sfaturi motivationale” de tipul “ai obosit? Hai, nu mai sta, treci si alearga”. Chiar nu vad niciun rost aici. Fiecare isi vede de treaba lui.
Deci, care e solutia pentru a educa putin lumea?

P.S. Solutia pe care o vad eu: intrucat oamenii sunt dependenti de TV, zic sa inlocuim programele tip talk show si pe BD cu ceva mai educativ si tradus, sa nu ne chinuim ochii citind subtritrati. Si niste profesori adevarati ar mai fi de ajutor.

3 thoughts on “Care-i solutia?

 1. Subtitrarea-este pentru cei care stiu sa citeasca si vor sa citeasca.
  Programele “vorbite” sunt pentru analfabeti,aici se includ si cei mici,persoane cu dizabilitati,cei in virsta eventual.
  Pentru a impaca,capra,varza si telespectatorul,se practica pentru programele pe suport fizic[DVD,BluRay,raposatul HD-DVD,etc] cit si cele transmise de unele statii TV,posibilitatea de a selecta coloana sonora,din mai multe limbi,evident,lucru valabil si pentru subtitrari.
  So,oamenii,adica noi,nu suntem ,inca,adusi la acelasi numitor comun.Intotdeauna trebuie sa avem posibilitate de a alege,dupa propriile criterii.Altfel,ne intoarcem in o mie noua sute optzeci si patru[George Orwell].Sau este 1984? 🙂

 2. Un rus va prefera rusa…un german germana…etc ca limba vorbita.La fel pentru limba scrisa.
  Altfel,pun linga 1984 si un film,nu omonim…Idiocracy 🙂
  De aceea suntem oameni,existam prin diversitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu