Fotbal feminin pe teren sintetic

Ultima mea pasiune a venit odata cu invitiatia unui prieten de a juca fotbal o data pe saptamana. Invitatia nu era pentru mine, insa cu ochii mari si sclipiciosi am intrebat: “Pot veni si eeeu?”.

Am avut noroc, echipele erau mixte, dar nu mixte in ale experientei, ci in ale sexului. Joaca fete si baieti cot la cot. Pare dificil sa fii intr-o echipa cu necunoscuti, pe cand tu n-ai mai atins o minge cine stie de cand, crezand ca ei sunt inzestrati cu talente exceptionale, insa lucrurile stau altfel in realitate.

In cazul meu, baietii sunt intelegatori cu stangacia fetelor, dau pase la toata lumea, iarta cand, din greseala, mingea ajunge la adversar si nu se supara daca lovesti pe langa poarta. In mod ciudat, toate greselile astea te motiveaza. Te motiveaza sa alergi mai mult si sa navalesti peste adversar sa-i “furi” mingea. Sa faci scheme, sa pasezi mingea cu calcaiul, sa dai cu capul, sa opresti mingea inalta cu umarul, genunchiul, burta, fundul.

Echipa noastra variaza de la saptamana la saptamana, de la 6 pana la 4 jucatori. Ieri am fost patru si am alergat foarte mult. La un moment dat era lupta pe minge intre 4 oameni de la echipe diferite, iar mingea a fugit in spatele lor. S-au oprit toti sperand ca celalalt de langa ei sa mearga sa o ia. Asa eram de epuizati toti. Se vede ca facem putin sport, dar si putinul asta ne ajuta sa ne mentinem mobilitatea muschilor.

Desigur, apar si incidente. Cele mai intalnire sunt intinderile de muschi, dar trec de la sine in cateva zile sau pe loc, asa cum am patit eu ieri.

Joc doar o data pe saptamana, insa coechipierii mei joaca de 2-3 ori. Nu ne intalnim si cu alte ocazii sa ne antrenam, eu m-am obisnuit cu ei de prima data. Le-am bunghit miscarile si chiar am format o echipa placuta. Desigur, nu exista injuraturi. In cel mai rau caz te superi pe jumatatea ta care nu alearga suficient sau care lasa mingea sa treaca pe langa ea. Portarul nu e de vina pentru golurile primite, dar golurile inscrise de echipa se resplatesc prin hi5.

E o metoda buna de distractie, de putina miscare si de a cunoaste persoane noi. Cred ca as fi mers si fara sa fi cunoscut pe cineva din echipa, daca as fi avut o oferta de contributie la formarea uneia.

Imi place sa joc fotbal si drept urmare mi-am cumparat incaltaminte speciala, pe care nu am dat o caruta de bani si de care sunt foarte multumita. E moale si confortabila, neagra cu galben fosforescent. Fashion 🙂

P.S. Ei, cine se alatura lumii fotbalului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu