Rețetă ușoară de paste cu mazăre

Aveți nevoie de:

paste pregătite ca aici

o cutie de mazăre

o ceapă sau un cățel de usturoi

la alegere bucățele de carne pregătite in prealabil sau fâșii de șuncă presată

condimente (eu pun curry, turmenic, sare si ardei iute uscat, adica peperoncino)

 

E o rețetă foarte simplă, se face in aproximativ 20 minute.

Puneți oala cu apă pe foc, pentru paste. Între timp incingeți o tigaie cu puțin ulei de măsline (merită investiția), căliți ceapa tăiată mărunt sau usturoiul întreg (după îl puțeti scoate dacă vreți) cu putină sare. Când e gata, puneți și bucățelele de șunca pentru 2-3 minute, adăugați mazărea din cutie cu tot cu apă, dacă e nevoie mai adaugați puțină, însă mazărea se coace repede. Amestecați din când în când, până ce apa scade. Consistenta ar trebui să fie ca cea a mâncării de mazăre. Când pastele sunt gata, le scurgeți și le amestecați direct în tigaia în care ați pregătit mazarea.

Simplu, nu?

 

P.S. Poate pare nașpa, dar e foarte bun! Și eu m-am strâmbat prima oara când am auzit de paste cu mazăre, eram obișnuită să aud numai de paste carbonare si altele complexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu