Ghocchi cu năut și ton

Ghocchi sunt guguloaie din aluat de cartofi, care în pricipal se potrivesc cam cu orice. Prima dată i-am mâncat cu ceapă călită și ouă amestecate în timpul coacerii (parpară), foarte buni, însă acum vreau să vă arat o altă rețetă.

Ingrediente:

Gnocchi de cartofi 500g

O ceapă mică

O conservă de năut

O conservă de ton

Condimente (sare, ulei, piper)

Roșii tăiate sau sos de roșii (opțional)

puțin vin roșu (opțional)

Mentă (opțional)

Mod de preparare:

Se ia o cratiță încăpătoare, se umple cu apă și se pune la fiert. Sarea se pune când fierbe, în acest fel apa fierbe mai repede. Gnocchii se adaugă când apa fierbe, au nevoie de 2 minute pentru a fi gata, recunoaștem momentul când toți plutesc deasupra apei.

Între timp pregătim o tigaie în care călim ceapa în ulei cu sare, după care adăugăm roșiile (dacă le punem) până când devin sos grosuț, adăugăm puțin vin si năutul împreună cu apa din conservă și încă o jumătate de pahar cu apă. De obicei eu bag mixerul în acest amestec un minut, cât să fie puțin cremos, însă nu cremă. Dacă vă place așa, stingeți focul când năutul este gata și amestecul este apos. Dacă nu, lăsați să scadă zeamade la năut.

La final, adăugăm tonul și frunzulițe de mentă. Mixăm puțin, adăugăm gnocchii fierți scurși în tigaia cu sosul și mâncarea noastră este gata!

Poftă bună!

Deși acasă nu am mâncat niciodată năut sau linte, aici le-am descoperit și le mănânc săptămânal in diverse combinații. Păcat că noi nu le apreciem, sunt tare bune!

P.S. Gnocchii pot fi înlocuiți cu paste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu