Acum vreo 10 ani, una din prietenele mele Ioana a pregătit o ruladă de spanac cu branză proaspată și ardei. Evident că m-am strâmbat la început, prea verde pentru mine, însă m-a convins să iau o mușcătura și pe loc m-am îndrăgostit. De atunci am facut-o doar de câteva ori, căci nu iese așa bună ca aia a ei.
Oricum, mereu este apreciată de toți musafirii mei! vă puteți juca cu ingredientele, eu o fac la ochi, ca de obicei!
Ingrediente:
circa 400 g spanac proaspăt din care vor ieși circa 150 g spanac opărit. Dacă este congelat, este deja opărit și puteți pune direct 150 g.
40-50 g făină
1 ou
sare, piper, alte condimente
Se întinde bine într-o tavă, se coace până scobitoarea iese curată sau 15-20 de minute, depinde de grosime.
Imediat ce este scoasă din cuptor, se răsucește cu un prosop și se lasă așa la răcit.
Pentru umplutură:
300 g ricotta sau brănzică proaspăta
100 g somon afumat sau șuncă presată
opțional mărar, ardei
Se amestecă totul, se desface ruloul, se unge cu cremă și se răsucește la loc.
P.S. Cred că secretul este mărarul pe care eu nu l-am folosit din cauza mofturoșilor.