Ce este dezamagirea

 Acum câțiva ani, la un curs organizat de TiA, trainerul a adus vorba despre dezamăgire și ce implică ea. Cel mai bine poate explica Ana Andronic. Pe mine m-a convins că așa este.
 
 ‘ DEZAMĂGIREA este o OPȚIUNE PERSONALĂ, că noi alegem să fim dezamăgiți, că nu e vina celorlalți ci doar o hotărâre a noastră în dependență cu așteptările, temerile și neîncrederile noastre…’


 P.S. Dacă cineva este de altă părere, rog grăire. 

2 thoughts on “Ce este dezamagirea

 1. este o abodare clasic-inaltatoare de psihic depresat daca vrei in termenii astia (altii nu gasesc acum) :))
  dezamagirea oricum am lua-o, este exact ce-a zis nenea asta mai sus citat de tine, nu pot spune oricat de mult as incerca, ca n-a avut dreptate. Totusi de dragul lipsei de comentarii la un post asa interesant, si mai ales de dragul restuluui de idei dezbatute aici de tine, pe blog am sa incer.
  Dezamagirea ced ca traieste in noi, mereu, insasi frica de-a fi dezamagiti pe mine ma dezamageste. Uite, eu spre exemplu ajung rareori sa fiu dezamagit, pentru ca oricat de paradoxal ar parea nu astept niciodata nimic de la nimeni. Singurul capabil pe lumea asta sa ma dezamageasca sunt eu insumi, cred ca e o abordare mult mai precauta prin tehnica asta. Adica, daca e sa stau sa-,i zgarii retina pentru ceva, ma car sa fiu eu ala, fara resentimente fata de nimeni si fara sa vreau sa ma dau rotund. de fapt, sunt mai mult incisiv decat un tot perfect.
  In plus, daca n-ar exista, ea, dezamagirea, gandeste-te ca lumea asta asa cum o stim cu totii n-ar mai exista. Nici macar natura in complexitatea ei, nu este perfecta, ne dezamageste cpontinuu tocmai prin spatiile libere din memorie…Eu unul nu-mi aduc aminte: cand am citit ultima data un blog atat de bun?
  In asteptarea faptului ca ma vei dezamagi, cu mult respect dupa cele citite de tine, Radu.
  Cam multe pareri de bine, ceva-i dubios:-?

 2. Radu, Ana Andronic, cea care a spus ce e intre ghilimele, e tanti, nu nene:P Iti dau dreptate, si eu sunt uneori dezamagita de mine si incalca ceea ce e mai sus, insa dezvolt competente de autoterapie. Cat despre blog.. cred ca esti pe aceeasi linie de plutire/cadere libera cu mine daca ti se pare ca e bun, pana acum am auzit doar ca are multe note de tristete:P Iti multumesc pentru lecturare si te mai astept pe la mine. Toate cele bune si o seara minunata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu