Daca nu stii povestea cu capsunica, e timpul sa o afli!

In clasa a 12a, am auzit cea mai educativa poveste de la profu’ de filozofie. E o poveste Zen pe care o spun de fiecare data cand am ocazia, intrucat o gasesc motivanta.

Se facea ca un om obisnuit, amarat dupa o intamplare nefericita, se plimba linistit prin padure, pana cand un fosnet i-a atras atentia si i-a intors privirea. Nu mica i-a fost mirarea cand in spatele lui era un…leu. Omul nostru a inceput sa fuga, sa fuga, pentru a-si salva viata, pana cand ajunge la marginea unei prapastii. Uitandu-se in spate, vede leul apropiindu-se rapid, asa ca alege sa coboare pe marginea stancii, spre prastie. Cand sa ajunga aproape de pamant, se uita in jos si ce sa vada…un alt leu. Sus animal fioros, jos animal fioros. Stand o clipa sa cugete, vede in fata lui, chiar pe creanga de care sta agatat, o capsunica(fraguta) mica, mica, dar rosie si aratoasa. Nestand pe ganduri, o gusta, exclamand:” Ce gust minunat are!”.

Primul leu reprezinta trecutul, care te urmareste, iar cel de-al doilea viitorul, care te asteapta. Capsunica(fraguta, dupa caz) reprezinta prezentul care are un gust minunat.

P.S. Carpe diem!

2 thoughts on “Daca nu stii povestea cu capsunica, e timpul sa o afli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu