Metoda mea de a invata eficient

Dupa ce am incercat gramezi si saci de metode, mi-am dat seama care mi-e cea mai potrivita. Mai devreme, nu acum, in ultimul an de facultate. Slava cerului ca e ultimul. Iar au scumpit astia taxa.

In liceu, cand studiam mate-info intensiv, cu materiile aferente, faceam exercitiile din clasa si cateva suplimentare, dar in general ma bazam pe noroc si pe colegi. Iar pentru materiile care nu contineau cifre, aplicam aproximativ aceeasi metoda ca acum.

Momentan studiez stiinte sociale, deci nu mai am tangente prea mari cu cifrele, decat in ceea ce priveste statisticile. In general, retin foarte usor informatiile primite, pentru ca sunt interesata intr-adevar, iar multe chestii se transfera de la empiric la stiintific. Dar in sesiune merg intotdeauna la biblioteca, pentru ca acasa prefer sa ma relaxez, nu sa ma stresez. Plus ca intervin piticii pe creier ca mai ai niste ciocolate in dulap, ca ti-ai promis mai demult ca iti faci orez cu creveti si ai uitat, ca n-ai mai facut un dus de 15 ore si parca puti, etc. Imi iau creioane cat mai colorate, foi albe si cheful de invatat. Mai intai, informatiile din cursuri le sintetizez folosind evidentiatorul pentru cuvintele cheie si pentru definitii. Le scriu de cateva ori, dupa ce ma asigur ca am inteles fiecare cuvintel si sensul propozitiilor. Dupa, merg la Opac si caut carti care ar putea contine temele studiate, sau pur si simplu merg si ma uit la cotorurile lor, direct pe rafturi, insa de obicei da gres, fiindca ma atrag carti care nu au legatura cu ce studiez eu in momentul ala. Din carti retin mult mai bine, mai ales ca sunt explicate mai bine conceptele si sunt mai multe carti cu aceeasi abordare, in care poti gasi informatii suplimentare sau doar formulare intr-un alt mod, pe care tu il intelegi mai bine.

La voi ce metoda functioneaza?

P.S. Dupa fapta si rasplata. Spor la invatat! si sa apeleze cheful la voi:P

2 thoughts on “Metoda mea de a invata eficient

  1. Pff! La mine totul se bazeaza pe practica si muuult exercitiu. Deci cel mai usor mod de a invata este sa ma intalnesc cu mai multi colegi la biblioteca si sa facem exercitii, conversatie, si caligrafie (ceea ce si fac). Bine, mai am si literatura unde daca mergi la cursuri si iei notite, citesti cartile si mai discuti in pauza cu un coleg, ai sanse sa iei o nota mare la examen. Ce usor pare… Bafta!

  2. La mine nu merge cu mai multi, sunt de ajuns eu cu mine. Insa… fiecare dintre noi are puterea de adaptare la metoda care da cele mai bune rezultate. Bafta multa. pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu