Visez, si unde ajung?

Depinde doar de tine. Poti ajunge sa traiesti intr-adevar visul sau poti sa il dezvolti cu ochii deschisi, complacandu-te in mediocritate.
Vorbeam cu cativa elevi de liceu, in an terminal despre obiective personale. Am ramas surprinsa sa vad ca in primul rand confundau obiectivele cu activitatile si mai ales ca le era teama sa viseze. Le-am dat frau liber, exemple de obiective gigant, aparent imposibil sau dificil de realizat, daca nu iti doresti suficient. Asta era ideea, sa ii fac sa isi deschida mintea si sa isi doreasca mai mult de la ei. Dar nu. Visele lor cele mai mari, pe cele mai indepartate meleaguri se leaga de lucruri firesti, ca intemeierea unei familii sau o cariera simpla.
Va dau cateva exemple:
Obiectiv pentru saptaman viitoare- sa-mi fac abonament la RATBV. Poate sa castig bani incat sa-mi pot plati abonamentul din salariul meu!!!!
Idem: Sa-mi vizitez rudele…(din Brasov, evident)
Sa-mi intemeiez o familie… Rihanna sa devina sotia mea!!
De ce ne este teama sa visam? OK, e o limita si la visare, dar, dupa mine, atunci cand visezi iti doresti mai multe de la tine si implicit contribui cu ceva sa se implineasca.

Care e cel mai mare vis/obiectiv al tau?

P.S. Visele devin realitate! Prin truda, bineinteles:)

2 thoughts on “Visez, si unde ajung?

  1. Visele nu devin realitate niciodata… Iti poti construi totusi realitatea ca un vis in cel mai bun caz…, dar si atunci…vei visa in continuare la ceva si mai maret, vei construi iar ce ai visat… iar apoi vei visa din nou…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu