Pentru cine trăiesc?

Trăiește pentru tine, în primul rând. Cineva înțelept m-a învățat că, mai întâi de toate, trebuie să te ajuți pe tine dacă vrei să îi ajuți și pe alții. Așadar, ce poți face tu, pentru tine?

Acordă-ți mai mult timp. Practic, ai grijă de tine. Să fii frumos și pe dinafară și pe dinauntru. Investește în tine. Ce înseamnă a investi în tine? Nimic mai simplu. Înainte de culcare, citește 3 pagini dintr-o carte. Bucură-te de ceea ce te înconjoară. Admiră natura. Zâmbește! Fă-i cu mâna unui copil. Se va bucura. Închide ochii sub razele soarelui, îndreaptă-ți capul catre cer și inspiră adânc, bucură-te de aerul ce intră prin nări și se duce la plămâni, numai cu intenții bune. Fă-ți o salată mare de sănătate. Invită pe cineva drag să petreceți măcar câteva minute de calitate împreună. Vizionează un documentar. Stai cu familia ta. Cumpără-ți flori de la bătrânelele de pe stradă, e dublu beneficiu- tu-ele. Realizează ceva manual, de exemplu dulceață, o prăjitură nouă, un ceas, o felicitare, o ramă foto, orice îți poate aduce bucurie, știind că vine din partea ta, din munca ta. Plantează un copac, o floare, udă răsadurile din ghiveci. Dăruiește-ți o mica bucurie. Fă-ți o surpriza. Iubește un om, o carte, un autor, o rochie, cățelul din fața blocului, muzica bună. Fă ceva diferit, ce n-ai mai făcut. Participă la un curs de dezvoltare personală. Fă sport! Vizitează un muzeu, intră în vorbă cu un străin care ți se pare interesant. Zâmbește și fă absolut orice îți face plăcere. E gratis. În totalitate GRATIS. Simte- te bine (evident, fără a-i deranja pe alții).

Hai să fim mai buni. Hai să emanăm bună dispoziție in jurul nostru. Hai să dăm mână cu mână…Hai să facem ceva cu noi, cu ceea ce ne inconjoară. Plus cu plus- plus. Plus cu minus- hmm, depinde cine e mai puternic. Însă minus cu minus e contagios și se răspândește repede.

Trăiește, asta e important. Dar fii tu pe primul loc din viața ta.

P.S. Trecem pe pozitiv?

P.P.S. În sfârșit, primul post cu diacritice de pe tastatură, live.

6 thoughts on “Pentru cine trăiesc?

  1. Îmi permit să te parafrazez şi sper să nu te superi: “Implică-te în activităţi-le unui ONG, gen ARENA Games, oricum se lasă cu joacă şi fun!” Foarte tare aia cu “Zâmbește! Fă-i cu mâna unui copil. Se va bucura.”, cu excepţia că părinţii lui sau poliţia nu se vor bucura prea tare, te vor acuza de pedofilie sau se vor uita urât pe tine şi vor lua primul autobuz! LOL. Trecând peste glumiţe, super articolul, e ca o injecţie cu optimism, cu speranţă şi nu în cele din urmă cu … viaţă. Mersi pentru această transfuzie, donatoarea mea misterioasă cu aceeaşi grupă de suflet… Şi felicitări pentru diacritice!

    1. Și eu am teama de părinți, insă săptamâna trecută am salutat destui copii, și uite-mă aici, n-am pățit nimic. Unii chiar se bucură, practic copiii lor sunt sociabili.

  2. În cîteva cuvinte din tot ce ai scris: Nu lăsa niciodată să moară copilul din tine. Dacă faci asta, ești mort… teoretic, chiar și practic !
    EU N-AM să fac niciodată asta ! (Am și melodii -în română- cîntate de niște trupe de rap, hip-hop într-un stil de-ți ține copilul din tine treaz, ba chiar îl face să preia controlul carapacei tale amorțite. )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu