Ce facem cu timpul nostru liber?

Mai întâi, ce este timpul liber? Probabil vă gândiţi că e ăla în care nu faci absolut nimic, că liber înseamnă să stai degeaba, dar, de fapt, este timpul ăla din afara obligaţiilor financiare, sociale, familiale. Adică după ce termini tot ce ai de făcut (bani, schimbat pempărşi, spălat vase), îţi revine timpul tău, doar al tău, cu care poţi face orice vrei.

Mai demult, membrii unei familii aveau activităţi împreună, ieşeau la iarbă verde, unde nu erau manele şi oameni needucaţi, sticle lăsate printre copaci şi alte mizerii ale “iubitorilor de natură”, făceau o drumeţie, se întâlneau cu alte familii preţ de câteva ore, jucau rummy cu vecinii de pe stradă sau mergeau într-o o simplă plimbare prin parc înainte de prânz.

Acum, suntem mult mai comozi. Stăm în faţa TV-ului, mâncăm o pizza, mai postăm o poza pe siteul nostru preferat de socializare şi mai tragem un pui de somn.

Alternative sunt şi astăzi, iar posibilităţi, înmiite faţă de acum 20 ani. De exemplu, poţi merge la echitaţie, poţi merge la înot oricând vrei, doar să ştii să te ţii deasupra apei, poţi merge la cules de ciuperci după ploaie, sau la cules de flori de ceai (dacă nu aveţi în faţa geamului un tei) sau fructe pentru dulceaţă (să fie făcută de A-Z de mâinile voastre). La fel de bine puteţi cumpăra 2 palete de badminton şi să jucaţi în spatele blocului (nu vă e ruşine că aveţi o vârstă, nu?) sau să închiriaţi o oră de ping pong împreună cu cineva din familie sau un prieten. Posibilităţile de călătorii şi drumeţii sunt nelimitate, doar să nu vreţi nu găsiţi ceva pe puterea propriei condiţiii fizice. Orice oraş are alternativele sale, de la parc aventura până la Arena.

Deci, haideţi să ne distrăm puţin în timpul liber, în afara calculatorului şi şederii pe o suprafaţă plană.

 

P.S. Cu atâtea idei, ce scuze mai aveţi?

One thought on “Ce facem cu timpul nostru liber?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu