Cum să-ţi faci bagajul de drum

Unii oameni se pregătesc cu liste, îşi alocă zile şi ore pentru a avea bagajul pentru călătorie gata făcut dinainte. Poate aşa făceam şi eu înainte, demult, nu mai ştiu. Ştiu doar că de când plec în străinătăţuri îmi fac bagajul în maxim 30 de minute, dacă e valiză mare şi puţin mai mult daca e geantă de mână. La astea mici e musai să gândesc bine de tot ce las acasă şi ce e cu adevărat util pentru 2-3 zile.

Sar peste faza cu ”probe” de spaţiu, nu o înţeleg. Ce nu încape, las acasă. Înseamnă că nu e aşa important. Pun câteva haine, depinde câte zile sunt, în aşa fel încât să le pot combina între ele cât mai mult, în cât mai multe stiluri: elegant, sporty, etc. Iau un gel de duş, dacă e şi şampon în acelaşi timp şi mai bine, prosoapele le las acasă, ştiu că sunt pe unde merg, încărcătorul, periuţa de dinţi, e-bookul, un pix şi o agendă, un ruj- pentru orice eventualitate, deodorantul, actele şi cam atât. Strictul necesar. Cu strategia asta a fost întotdeauna în regulă, nu m-am surprins niciodată că am uitat ceva acasă. Am câştigat şi timp şi energie. Pe sistemul puţin, util şi fără bătăi de cap.

Acum un an am terminat o lucrare în ziua călătoriei cu avionul, cu aproape două ore înainte să plec spre aeroport. Numai bine, căci am realizat că nu aveam geamantan, iar realizarea asta a fost într-o criză de trolere în oraşul meu natal. Până la urmă a fost bine şi mi-au ajuns singurele 30 de minute de care dispuneam să-mi fac geanta pentru o plecare de trei luni.

A doua strategie cu geamantanul de călătorie e să ţin toate lucrurile la un loc pe unde ma duc şi totuşi să privesc de trei ori prin cameră să mă asigur că n-am uitat nimic.

P.S. Bagajul meu e gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu