Nicio raceala in ultimul an

Ultima raceala isi facea aparitia cu aproximativ acum un an. Tin minte ca imi luam “ramas bun” zilnic de la mare si ma plimbam pe faleza atat ziua, cat si seara, inainte de a parasi stadiul de “student Erasmus”. Intr-o zi am mers cu motocicleta care mi-a dat peste cap organismul, nu eram pregatita vestimentar. Si am racit. Chiar inainte sa plec la Venetia. O saptamana intreaga am avut nasul iritat si vocea ingrosata din cauza raguselii. Iar in Italia nu se dau antibiotice fara reteta, si oricum nu-mi place sa iau pastile.

Insa, de atunci, n-am mai avut probleme. Am fost in prag toamna aceasta, dar mereu imi motivam organismul zicand: “Merg la puiul de urs, il imbolnavesc daca ma duc bolnava”, asa ca am amanat raceala, pacalind-o mereu cu aceasta fraza.
Totusi, vara trecuta cred ca a fost provocat organismul meu de un nas infundat, fapt ce l-a convins pe tatal meu (!!!!) sa iasa din casa noaptea pana la farmacia non stop pentru picaturi de desfundant caile respiratorii. Pana acasa m-am razgandit sa folosesc medicamente, drept urmare tot el le-a folosit, eu facandu-ma bine.

In ultimul an am adoptat mancarea sanatoasa si cateva bauturi super naturale. Ceea ce mi-au facut foarte bine, aducandu-mi un aport industrial de Vitamina C, foarte buna pentru imunitate. Desigur, facem abstractie de dulciuri si produsele cola, pe care, o perioada, le-am inlocuit cu vitaminele efervescente, pacalindu-mi creierul. Suprinzator, a mers, puteti incerca si voi metoda aceasta de a renunta la bauturile carbogazoase gen pepsi, cola, inlocuindu-le cu pastile cu vitamine care se descompun intr-un pahar cu apa.

Secretul de a va tine departe de raceli este multa vitamina C si un blender. Zilnic, blenduiesc asa: 2 portocale, o lamaie, o legatura de pratrunjel (nu chiar mereu, se ofileste destul de repede spre deosebire de citrice) si un pahar cu apa. De asemenea, adaug o lingurita de menta si putin ghimbir (daca am). Iese o bautura delicioasa si foarte sanatoasa, intr-adevar se simt beneficiile.

P.S. La multi ani fara raceala si gripa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu